Z ostatniej chwili

Ogłoszenia

Kombucha Herbaciana Grzyb Kombucza Orzeź

2017-05-16 :: Użytkownik: maska2

Kombucha Herbaciana Grzyb Kombucza Orzeźwiający Napój

Człowiek składa się z bakteri
dobrych i złych
Kombucha dostarcza człowiekowi te dobre bakterie
pomocne, a zarazem niezbędne w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu

CUDOWNA KOMBUCHA nazywana eliksirem długowieczności.
Jej właściwości zdrowotne doceniano już w starożytności.
Ma silne działanie oczyszczające, nie tylko pomaga w odwapnianiu szyszynki, co jeszcze usuwa z organizmu aluminium,
rozpuszcza kamienie nerkowe i stabilizuje poziom cukru we krwi, pomaga w odchudzaniu.

Kombucha - czyli inaczej grzyb herbaciany (lub grzybek japoński), to kolonia bakterii i specjalnej kultury drożdży,
na bazie której przygotowuje się napój z kombuchy.
Jego właściwości lecznicze medycyna naturalna wykorzystuje już od ponad dwóch tysięcy lat.
Grzyb ma postać galaretowatej masy w kształcie placka.
Napój zawiera liczne kwasy organiczne, m.in. kwas octowy, mlekowy i glukonowy, witaminy B, C,
cynk i składniki mineralne, magnez, wapń, żelazo i miedź, i inne.

Napojowi przypisuje się wartości lecznicze m.in takie jak:
- reguluje przemianę materii,
- wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
- odwapnia szyszynkę,
- odtruwa organizm,
- reguluje ciśnienie krwi,
- napój wywiera dodatni wpływ na florę bakteryjną jelit.
- wzmacnia układ immunologiczny,
- pomaga w zwalczaniu łuszczycy,
- pomaga w zapobieganiu przeziębień,
- mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
- przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone,
dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),
- zmniejsza objawy menopauzy,
- dodaje siły i poprawia koncentrację,
- łagodzi objawy reumatyzmu,
- efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,
- wpływa kojąco na układ nerwowy,
- skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
- zmniejsza poziom cholesterolu,
- łagodzi objawy migreny

Wyrób kombuchy wymaga zachowania czystości w celu zapobieżenia powstawania pleśni.

Na litr napoju potrzeba 100 gramów cukru i 5 g herbaty (zielonej lub czarnej).
Po zaparzeniu, przecedzeniu i ostygnięciu herbaty wkłada się niewielki kawałek grzybni.
Naczynie przykrywa się serwetką chroniącą przed kurzem i owadami. Nakłada się gumkę recepturkę.
Napój przy temperaturze pokojowej jest gotowy po około 5-10 dniach, aż zaczną pojawiać się bąbelki.

Wyrób kombuchy jest także przedstawiony na filmach instruktażowych na YouTube.

Podana cena jest za 1 szt grzybka o średnicy 6-8 cm
do zalania herbatą w słoiku 0,5-1 litrowym
W zestawie instrukcjia i płyn startowy

Mariusz

Tel: 576641780

email: zdrowiaczar@interia.pl

zdrowiaczar.pl