Jakie ryby trafiają na świąteczny stół? Na Targu Rybnym wybór mamy szeroki

Ostatnie przedświąteczne zakupy i poszukiwania świeżej ryby. Od kilku dni wzmożony ruch widać na Targu Rybnym w kołobrzeskim porcie rybackim.

Mieszkańcy planujący potrawy, które trafią na wigilijne stoły licznie odwiedzają to miejsce. Dzień przed wigilią targ jest otwarty i znajdziemy tu szeroki wybór ryb. Wiadomo, że w wielu domach w święta króluje karp, natomiast nie brakuje też  fanów dorsza, śledzia, łososia, a coraz częściej na świąteczne stoły trafia także także świeża flądra prosto z Bałtyku.

Na Targu Rybnym wybór jest naprawdę imponujący. W lokalnych sklepikach można kupić świeże flądry, śledzie i dorsze atlantyckie, a także ryby słodkowodne, takie jak sandacze, sieje czy karpie. Nie brakuje również ryb mrożonych: halibuta, makreli, miętusa czy karmazyna oraz szerokiej oferty ryb wędzonych i różnego rodzaju przetworów rybnych.

Kołobrzeski Targ Rybny to miejsca prowadzone przez miejscowych armatorów kutrów rybackich, mieszczące się na parterze budynku głównego przy wjeździe do Portu Rybackiego od strony ul. Bałtyckiej.

Fot. ZPMK

Komentarze