Jak youtuberzy oceniają kołobrzeską gastronomię? [WIDEO]

Sezon letni to okres, w którym Kołobrzeg odwiedzają nie tylko turyści, ale także internetowi twórcy testujący nadmorską gastronomię czy obiekty noclegowe.

W ostatnim czasie pisaliśmy już o wizytach Roberta Makłowicza  oraz twórców kanałów „Maciej Je” oraz „Oddasz Fartucha”. Dwaj ostatni wypuścili kolejne odcinki z naszego miasta i okolicznych miejscowości. Tomasz Strzelczyk postanowił odwiedzić ponownie port w Dźwirzynie, gdzie odwiedził smażalnię „U Lecha”, a wcześniej po drodze zjadł także w innej smażalni „Sterówka”. W kolejnym odcinku postanowił odwiedzić dwa punkty z kurczakiem z rożna na terenie Kołobrzegu. Jeden z tych punktów odwiedziliśmy wcześniej także i my, a Strzelczyk zgodnie z tytułem naszego materiału określił go „Królem kurczaków”. Powrócił on także do portu rybackiego na zachwalaną przez siebie rybę. Z kolei Maciej Blatkiewicz w drugim materiale z Kołobrzegu postanowił spróbować kuchni włoskiej i hiszpańskiej. Spróbował też oferty śniadaniowej i kawowej. Jak wypadła lokalna gastronomia w tych testach? Wszystkie materiały publikujemy poniżej.

 

 

 

Komentarze