Kołobrzescy restauratorzy w rankingu TOP50 Forbesa

Ukazał się ranking Top 50 Restauratorów Innowatorów Forbes&For 2024. W zestawieniu pod uwagę brana była przede wszystkim odwaga i innowacyjność w prowadzeniu lokali gastronomicznych w Polsce. W TOP50 znaleźli się kołobrzescy restauratorzy-  Sławomir Kimaszewski i Witold Thiel, którzy są właścicielami restauracji Mamma i Fuego na ulicy Towarowej 14 w Kołobrzegu. 
Jesteśmy dumni, że w taki sposób możemy reprezentować nasze miasto i stawać ramię w ramię z najlepszymi restauracjami z całego kraju. I niezwykle cieszy nas seria nagród dla naszych restauracji, która udowadnia, że także w małym mieście o profilu turystycznym można robić jakościową, konceptualną i docenianą gastronomię. Mamy w sobie też ogromną wdzięczność, bo bez wspaniałych ludzi, których spotykamy na swojej drodze te sukcesy nie byłyby możliwe 🫶🏼 nasza ekipa od zmywaka po managment to niesamowite osoby zdeterminowane, by robić rzeczy niezwykłe – komentują restauratorzy na swoim profilu Facebook.
To już trzeci ranking przygotowany przez dziennikarzy i ekspertów magazynu “Forbes” i agencji For Solutions. W zestawieniu mogli się znaleźć restauratorzy reprezentujący różne rodzaje kuchni, zarówno te serwujące burgery, jak i bardziej wykwintne dania z menu degustacyjnym. Pod uwagę brana była przede wszystkim odwaga i innowacyjność w działaniu.

Komentarze