Ukazał się ranking Top 50 Restauratorów Innowatorów Forbes&For 2024. W zestawieniu pod uwagę brana była przede wszystkim odwaga i innowacyjność w prowadzeniu lokali gastronomicznych w Polsce. W TOP50 znaleźli się kołobrzescy restauratorzy- Sławomir Kimaszewski i Witold Thiel, którzy są właścicielami restauracji Mamma i Fuego na ulicy Towarowej 14 w Kołobrzegu.
– Jesteśmy dumni, że w taki sposób możemy reprezentować nasze miasto i stawać ramię w ramię z najlepszymi restauracjami z całego kraju. I niezwykle cieszy nas seria nagród dla naszych restauracji, która udowadnia, że także w małym mieście o profilu turystycznym można robić jakościową, konceptualną i docenianą gastronomię. Mamy w sobie też ogromną wdzięczność, bo bez wspaniałych ludzi, których spotykamy na swojej drodze te sukcesy nie byłyby możliwe nasza ekipa od zmywaka po managment to niesamowite osoby zdeterminowane, by robić rzeczy niezwykłe – komentują restauratorzy na swoim profilu Facebook.
To już trzeci ranking przygotowany przez dziennikarzy i ekspertów magazynu “Forbes” i agencji For Solutions. W zestawieniu mogli się znaleźć restauratorzy reprezentujący różne rodzaje kuchni, zarówno te serwujące burgery, jak i bardziej wykwintne dania z menu degustacyjnym. Pod uwagę brana była przede wszystkim odwaga i innowacyjność w działaniu.