Kołobrzeska restauracja nagrodzona w prestiżowym konkursie Food Business Awards 2022

Kołobrzeska restauracja Fuego, serwująca dania kuchni hiszpańskiej, została nagrodzona w prestiżowym konkursie Food Business Awards 2022 w kategorii „Tradycyjne Kuchnie Świata”.
W zmaganiach o nagrodę udział brały uznane restauracje z całej Polski, głównie znajdujące się w dużych ośrodkach miejskich. – Dostrzeżenie kołobrzeskiej restauracji jest znakiem, że nawet w małym mieście, w nadmorskim kurorcie można stworzyć miejsce na najwyższym poziomie – dodają właściciele. – Taki sukces to efekt ciężkiej pracy wielu osób.

Stanowisko Executive Chef we Fuego zajmuje Rafał Lorenc, uznany Szef Kuchni, finalista programu telewizyjnego Top Chef.

Fuego otworzyło się rok temu w Kołobrzegu i skupia się w swojej działalności na kuchni hiszpańskiej, stekach i burgerach.

Komentarze