Krótka historia o wyposażeniu lodziarni

Lody to ulubiony deser zarówno dzieci jak i dorosłych, nie tylko w te gorące dni, ale również w te chłodniejsze. Zachwycają najróżniejszymi smakami, fakturami, kolorami i zapachami. Jeśli Twoim marzeniem od zawsze było posiadanie własnej lodziarni, to dlaczego nie spełnić tego marzenia? Zobacz, jakie maszyny będą Ci potrzebne i otwórz swoją wymarzoną lodową restaurację. Pomoże Ci w tym firma Liron.

Lodowe „must-have”, czyli co każda lodziarnia mieć powinna

Pomijając wszelkie kwestie administracyjne, założenie lodziarni wcale nie jest takie trudne. Na początku spisz listę rzeczy, które będą Ci potrzebne do stworzenia lodowego imperium. Z pewnością przydadzą Ci się profesjonalne maszyny do lodów. Firma Liron (https://liron-polska.pl/) oferuje szeroki wybór różnych rodzajów urządzeń specjalnie dla lokali gastronomicznych.  Wybór sprzętu powinien zależeć od tego, jakie desery chcesz serwować w swojej kawiarni. Najpopularniejsze są lody włoskie albo świderki. Ostatnio prym wiodą również lody rzemieślnicze. Do ich produkcji z pewnością przyda Ci się specjalny konserwator (https://liron-polska.pl/witryna-konserwator-do-lodow-rzemieslniczych/). Niezbędny będzie także pasteryzator, który pozwoli na szybką i wydajną produkcję bazy tego pysznego deseru. Jeśli chcesz serwować orzeźwiające sorbety zaopatrz się także w frezer. Jeśli wybrałeś opcję lodziarni w budynku, warto zainwestować w specjalne witryny do prezentacji lodów. Z kolei bez względu na to, gdzie lodziarnia się znajduje, potrzebne będą Ci porcjonery do lodów, a także wafelki, w których będziesz mógł umieszczać swoje zimne wyroby.

Istotne szczegóły

Każdą lodziarnię świetnie uzupełniają specjalne granitory (https://liron-polska.pl/granitor-3-komorowy-z-chlodzeniem-powietrzno-wodnym/), dzięki którym stworzysz pyszne, chłodne napoje z okruszkami lodu. Możesz też zakupić przydatną maszynkę do coraz popularniejszych szejków albo do dietetycznych jogurtów. Nie zapomnij o dobrym ekspresie – lody i ciepła kawa to doskonałe zestawienie. Zapewnij stoliki dla swoich gości oraz zadbaj o odpowiedni wystrój swojego lokalu. Istotny jest także marketing – ulotki, plakaty, bannery… Możesz pomyśleć też o ciekawych promocjach, które zachęciłyby klientów do zakupu lodów właśnie u Ciebie. Serwetki z nadrukowanym logo albo program lojalnościowy, gdzie klienci będą mogli zbierać pieczątki i wymieniać na gratisowe lody lub kawę, to bardzo dobry pomysł.

Założenie własnej lodziarni wiąże się z dużymi wydatkami, jednak przyjemność, która później zaczyna dominować, wynagradza wszystko. Otwórz lodziarnię i sprzedawaj oryginalne smaki lodów – najlepiej takie, jakie wcześniej nie powstały. Oryginalność i kreatywność są w cenie i na pewno przeciągną wielu

Komentarze