Wracamy do wieczornego pożaru na terenie zakładu przetwórstwa ryb w Charzynie.
Do akcji ruszyło 12 zastępów zawodowej i ochotniczej straży pożarnej z terenu powiatu kołobrzeskiego. Łącznie w działaniach ratunkowych brało udział 53 strażaków, a Krzysztof Azierski, pełniący obowiązki komendanta jednostki Państwowej Straży Pożarnej w Kołobrzegu mówi, że konieczna była ewakuacja pracowników zakładu. – W momencie wybuchu pożaru w zakładzie trwała produkcja. Pracownicy zostali ewakuowani. Łącznie było to 140 osób. Nikomu nic się nie stało
Ogień udało się ugasić, natomiast budynek, w którym doszło do pożaru został wyłączony z eksploatacji. Prawdopodobną przyczyną zdarzenia było rozszczelnienie instalacji oleju termicznego, która poprowadzona była właśnie na dachu obiektu.
ZOBACZ WIDEO