Znany youtuber ocenia kołobrzeską gastronomię. My też tam byliśmy [WIDEO]

Tomasz Strzelczyk, autor youtubowego kanału „Oddaszfartucha” odwiedza w ostatnim czasie nadmorskie miejscowości i ocenia lokale gastronomiczne. Podczas swojej wizyty w Kołobrzegu pojawił się między innymi w miejscach dobrze nam znanych – my również wcześniej byliśmy tam z naszą kamerą.

Strzelczyk postanowił sprawdzić kultową budkę z kurczakami z rożna przy ulicy Krzywoustego. Efekt? Kurczak zasmakował mu na tyle, że posłużył się tytułowym zwrotem o „królu kurczaków” z naszego filmu z wizyty w tym samym miejscu. Następnie pogratulował sprzedawczyni udanego dania określając to „wyśmienitą robotą”.

W kolejnym odcinku udał się do restauracji „Barka” najwyraźniej zainspirowany wizytą Roberta Makłowicza, który zachęcał do spróbowania tu kotletów rybnych. I chociaż same kotlety nie do końca przypadły mu do gustu, to bardzo docenił zupę rybną, tatary, pierogi rybne, a przede wszystkim świeżość podawanej ryby. My również odwiedziliśmy „Barkę” już w ubiegłym roku. Mogliście wówczas posłuchać nie tylko o historii tego miejsca, ale również właśnie o świeżości podawanych tu dań, a także o cenach ryb nad morzem.

Tego typu materiały cieszą się dużym zainteresowaniem widzów. Odcinek Strzelczyka o kurczakach ma już ponad 430 tysiące wyświetleń, natomiast wizyta w Barce zgromadziła dotychczas 169 tysięcy odsłon. Nasze dwa materiały zobaczyło dotychczas natomiast 67 tysięcy widzów, co przełożyło się na 4,3 tys. godzin łącznego czasu oglądania wideo, co jak na kołobrzeskie warunki jest świetnym wynikiem, a każdego dnia te materiały gromadzą kolejnych widzów. Cieszymy się, że Wam się podobają i że mogą być inspiracją także dla twórców mogących się pochwalić gigantycznymi zasięgami. Chcemy podążać tą drogą i nadal odwiedzać kultowe miejsca w Kołobrzegu. Macie jakieś propozycje? W których lokalach powinniśmy pojawić się z naszą kamerą? Jakimi lokalnymi specjałami powinniśmy pochwalić się Polsce? Dajcie znać, a my z pewnością odwiedzimy te miejsca.

Tymczasem zobaczcie nasze materiały z „Barki” i budki z kurczakami z rożna.

 

 

 

Komentarze